Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals niet sterk genoeg in Flandria : 3-0

Roodwit thuis of op verplaatsing, ’t is een hemel van verschil. ’t Was ooit anders. Niet dat er getreurd wordt om het label “hometeam”, maar op bezoek bij een andere ploeg, mag het iets meer zijn. Het ontbrak zaterdagavond vooral aan kwaliteit om puntengewin te verrechtvaardigen.

"Het wordt eentonig wanneer we de lijst van afwezigen moeten opsommen", zegt Jan Deckers, communicatie VC Herentals.  "Telkens moeten er jonge gasten in de ploeg gedropt, met de beste bedoelingen, maar je kan van die youngsters niet verwachten dat ze zomaar voorbij een geroutineerde ploeg als KFC Flandria  Ravels wandelen.

De wedstrijd begon fel met meteen een te korte terugspeelbal. Thuisdoelman Meyers kon nog net ontzetten voor Dillen kon scoren. Flandria toonde zich steviger in de duels en ging naar voren maar in de afwerking liep er steeds wat fout. Brosens had wel wat werk op te knappen maar voor een doelman van zijn kaliber catalogiseerden we zijn tussenkomsten als opwarmertjes. In de 10e minuut was er een eerste waarschuwing. Een Flandria aanvaller kon koppen. De bal belandde op de paal en zo in de handen van Brosens. Hier kwam VC goed weg.

Aan de overzijde ging Vanlommel aan de haal, maar besloot een metertje naast. De wedstrijd kabbelde rustig verder met thuisvoordeeln dat wel, maar zonder uitgesproken kansen. Halfweg de eerste helft kreeg Lauwers te veel vrijheid en trapte van op zo’n 20 meter naar doel. Brosens gleed even weg en iedereen was verbaasd wanneer het leer in doel belandde. 1-0

Daarna kregen we terug hetzelfde spelbeeld. Flandria veel balbezit maar niet echt gevaarlijk. VC niet bij machte om in de buurt van Meyers te komen. Erger nog want even na het half uur moest Vanlommel naar de kant. Het herentalse speerpunt liep een verrekking op. Het laatste noemenswaardig feit was een schot van Ziedins maar dat ging een meter over.

De tweede helft bracht aanvankelijk beterschap voor roodwit. Het speelde de bal beter rond maar Meyers echt bedreigen zat er niet in. Door dom balverlies werd het ei-zo-na 2-0. Even na het uur ging Ziedins nog eens zijn kans van op afstand. Zijn schot ging over. Aan de overzijde moest Brosens echt aan het werk op een overhoekse kopbal.

De wedstrijd lag nu in evenwicht, er kon aan beide kanten een doelpunt vallen hoewel de thuisploeg meester bleef in de duels. Maar een VC doelpunt behoorde nu ook tot de mogelijkheden. Een aantal keer werd een Flandria aanvaller teruggefloten wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd mocht Peeters, ook vanuit buitenspel, op Brosens afgaan en nu was Cedric eraan voor de moeite. 2-0

VC was niet bij machte om een vuist te maken, mede door gebrek aan kwaliteit en routine. VC moest de kelk tot op de bodem ledigen want amper 1 minuut later legde een ontketend Flandria een mooie aanval op de mat en Hakkens, waar hebben we die naam nog gehoord, legde de zware eindcijfers vast : 3-0.

Een eerredder werd Herentals niet gegund.

Het zal dan weer op St.-Janneke moeten gebeuren volgende week tegen Oostmalle, ook een ploeg die meedoet voor de prijzen. Hopelijk valt de blessure van Vanlommel mee, anders gaat trainer Lauwers weer achter zijn oren moeten krabben. Het winteruur is ingetreden. De wedstrijd(en) starten daarom om 14:30 u.